OM KLUBBEN

30.05.2010

Florø innebandyklubb – Spydspissen i Sogn og Fjordane:

Florø innebandyklubb (FIK) ble stiftet i 1998 og spilte rundt årtusenskiftet flere sesonger i Vestlandsserien. Vestlandsserien dekker fylkene Rogaland, Hordaland og Sogn og Fjordane, og på denne tiden reiste klubbens herrelag derfor jevnlig til Stavanger og Bergen for å spille seriekamper. På denne tiden fantes det også andre innebandymiljøer i Sogn og Fjordane, men ingen med de samme ambisjonene som i Florø. Vi i Florø liker derfor å kalle oss spydspissen i vårt fylke…

Rundt år 2000 begynte Norges Bandyforbund å engasjere seg i utviklingen av innebandyen i vår del av landet. De iverksatte derfor tiltak for å øke aktiviteten, og ved å ansette Florø innebandyklubbs egen Roy Olav Hordvik som utviklingskonsulent ble innebandyfamilien i Sogn og Fjordane gradvis større.

Noe ut på 2000 tallet har klubben etablert seg i fylket med både guttelag og barnelag i tillegg til herrelaget, og i flere sesonger stilte klubben også et rent jentelag. Inneværende sesong debuterte barnelaget i kamp.

I 2010 ble det bestemt at vantet klubben hadde var begynt å bli slitt. Vant er veggene som rammer inn innebandybanen. Klubben gikk sammen med lokalt næringsliv til innkjøp av nytt vant i 2011. I sesongen 2014/2015 stilte FIK med to lag i kretsmesterskap og tok både første og andreplassen.

I 2016 investerer klubben på oppgradering av fasiliteter som utstyrsbur, nettsiden og andre sosiale medier. Det vil også bli lagt stor vekt på anskaffelse av sponsorer og rekrutering av barn og ungdom.

FIK har hele tiden strekt seg etter å være den ledende i toppen i fylket både sportslig og administrativ, det skal vi fortsette med for å videreutvikle innebandy i fylket. Klubbens mål er å gi et innebandytilbud til alle som ønsker det, og derfor jobbes det kontinuerlig med å rekruttere flere spillere og å danne flere lag. Vårt håp er at vi skal kunne ta inn deler av det forspranget både den sørligere delen av Vestlandet og ikke minst Østlandet har på oss, men for å klare det må vi jobbe både fornuftig og langsiktig.